چنانکه گفتیم "شرع" یکسری قوانین با الهام از دین مربوط به یک عصر در یک ملت با جغرافیای مشخص است و چندان عجیب هم نخواهد بود پیاده سازی برخی شرعیات با توسعه دین در حوزه جغرافیای زمینی در طول زمان با موانع و محدودیتهایی مواجه شود.

چرا که در فرایند گذر از یک برهه زمانی و عبور از مرزهای جغرافیایی، شاهد رشد فرهنگی و علمی و کشف برخی اسباب و علل مسائل هستیم وراهکارهای نوین در حل ریشه ای معضلات نصیب جامعه بشری میشود که گاهی اوقات با مقایسه دو نگاه شرع و اصولی که بشریت به نام "قانون" مدون کرده است دچار تعارض و حتی تقابل هم میشوند.
اینجاست که احساس نیاز به پویایی شرع و قوانین شرعی حس میشود که بتواند فهم جدیدی از احکام دینی متناسب با نیاز و وضعیت روز میشود که واژه "مقتضیات" برای آن در نظر میگیریم.
از همین نقطه هست که "فهم دینی" خودنمایی میکند زیرا در این بروز رسانی ما نیازمند به فهم و دریافت جدیدی از دین در زمان و مکانی هستیم که زندگی میکنیم بی آنکه از یکطرف چارچوب و قاعده دینی بشکند و از طرف دیگر نیازهای روز از زاویه دین بی پاسخ باقی بماند.این میشود "قانون".قانونی که بتواند عناصر دینی(شرع) را در قالب مدرن به دنیای امروزی تزریق کند.


مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها